Bezoek project Rijnland route

5/4/2024

Leden van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk brachten vanmorgen een interessant bezoek aan het informatiecentrum van de nieuwe Rijnland route. Onderdeel van de Rijnland route is de Corbulotunnel. Bij de rondleiding was ook een deskundige van de Veiligheidsregio Hollands Midden aanwezig zijn om nader in te gaan op de tunnelveiligheid.

De ochtend begon met een warm welkom in het informatiecentrum waar we meer leerden over de achtergrond en de planning van de Rijnlandroute. Vervolgens kregen we een uitgebreide rondleiding door het centrum. De maquettes en informatieve panelen gaven ons een goed beeld van de grootte van de tunnel en de verschillende fases van de bouw.

Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan de veiligheid in de Corbulotunnel. Een deskundige van de Veiligheidsregio Hollands Midden gaf ons uitleg over de maatregelen die zijn genomen om de tunnel zo veilig mogelijk te maken en wat er gedaan wordt in geval van calamiteiten.

Het was een erg interessant en leerzaam bezoek. We willen nogmaals onze gastheer en lid van onze club bedanken voor deze uitnodiging en het delen van zijn kennis over dit project. We raden iedereen aan om een bezoek te brengen aan het informatiecentrum om meer te weten te komen over de Rijnland route. Het is een indrukwekkend project dat een positieve bijdrage zal leveren aan de bereikbaarheid van onze regio. Meer informatie is te vinden op www.rijnlandroute.nl

ONZE PARTNERS