Passie voor het fietsen

21/4/2024

De Start2Bike voorjaarseditie zit er weer op. Samen hebben we weer een mooi aantal beginnende fietsers op weg geholpen. De fietscursus was een promotie voor de club en het wielrennen in het algemeen. De deelnemers leerden in 4 trainingen de basistechnieken van het sportieve fietsen. Iets wat zo kan uitgroeien tot een (nieuwe) passie!

Alle deelnemers hebben kennis gemaakt met de basisvaardigheden van het wielrennen en ervaren wat ervoor nodig is om veilig en met plezier te fietsen. Ze geven terug ook de gezelligheid en saamhorigheid van de vereniging te hebben gemerkt. We bedanken de enthousiaste begeleiders voor het delen van hun kennis.

Wij willen ook graag de deelnemers erkennen voor hun enthousiasme en inzet tijdens de lessen. Het was mooi om te zien hoe iedereen steeds meer vertrouwen kreeg op de fiets en met plezier de verschillende oefeningen uitvoerde. Ook de vragen en opmerkingen tijdens de pauzes lieten zien dat zij echt geïnteresseerd waren in het wielrennen.

Voor sommigen was het misschien een grote stap om mee te doen aan de Start2Bike, maar wat hebben zij het goed gedaan! Samen hebben we laten zien dat wielrennen voor iedereen toegankelijk is. Het gaat ook om plezier hebben op de fiets en de gezelligheid van de groep. Het genieten gaat gemakkelijker bij meer ervaring in het fietsen.

Uiteraard hebben we de Start2Bike deelnemers verteld over het lidmaatschap van de vereniging. We denken dat nog meer deelnemers zich zullen aansluiten bij de vereniging en samen met ons enthousiast verder gaan fietsen. Wij organiseren heel graag extra clubritten voor beginners, met eerst een korte afstand en lagere snelheid.

De fietscursus Start2Bike van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk was een promotie voor de club en het wielrennen in het algemeen. Voor de Duin- en Bollenstreek in het bijzonder.

De fietsers waren afwisselend op bezoek bij vvSJC, Museumboerderij Veldzicht, Kees' Fietsshop. Bij Hotel Zonne voor een afsluitende lunch. We zien elkaar binnenkort weer. Samen fietsen is tenslotte het allerleukst!

ONZE PARTNERS