Start2Bike

14/4/2024

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. De cursus Start2Bike helpt om meer en veiliger te fietsen.

Hoe meer je sport, hoe leuker het wordt. Dat geldt ook voor wielrennen. Met de fietscursus Start2Bike verbeteren maar liefst 16 deelnemers fietstechnieken in vier trainingen. Denk aan remmen, schakelen, klimmen, dalen, fietsen in een groep en bochten nemen. De eerste kennismaking was op 24 maart jl.

Start2Bike van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk is er voor iedereen die beter wil leren wielrennen. Bijvoorbeeld voor mensen die beginnen met fietsen of de sport weer oppakken. Maar ook voor hen die vorig jaar op de fiets zijn gestapt, maar nog geen training hebben gevolgd, is Start2Bike interessant.

De trainingen zorgen er in 4 weken voor dat een wielrenner m/v zelfverzekerder op de fiets zit. Ook is er volop aandacht voor veilig fietsen. En het leuke is: samen met andere gelijkgestemde fietsers werken zij aan hun vaardigheden. Er is bovendien aandacht voor de (race-)fiets zelf. De ontvangst bij sponsorpartner Kees' Fietsshop in Noordwijk was een welkome en leerzame aanvulling!

ONZE PARTNERS