Welkom op de Club

1/4/2024

Met de ledenwerfactie ‘Welkom op de Club’ willen we het lidmaatschap bij onze vereniging promoten. Want zeg nou eerlijk, wat is er leuker dan bij een vereniging fietsen? Veel fietsers overwegen om zich aan te sluiten bij een vereniging. In samenwerking met de Wielersportbond NTFU (NederlandseToerFietsUnie) staan we de komende weken in het zonnetje!

In de Duin- en Bollenstreek staat ToerFietsClub (TFC) Noordwijk voor plezier, gezelligheid en sportiviteit. Onze clubleden zijn enthousiaste fietsers die iedere week weer uitkijken naar de tochten die we gaan maken. Van lange afstanden tot mooie routes door de natuur, we doen het allemaal met een glimlach op ons gezicht. Want bij de TFC geloven we dat fietsen niet alleen goed is voor onze gezondheid, maar ook voor onze geest.

De ritten zijn goed georganiseerd en veiligheid staat bij ons voorop. We hebben aandacht voor elkaar en zorgen dat niemand achterblijft. Want samen uit, betekent ook echt samen thuis. Dus of je nu een ervaren fietser bent of net begint met fietsen, er is voor iedereen plaats en we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom, op zijn of haar gemak voelt.  

Motivatie om vaker te fietsen (64%), sociale contacten (66%) en nieuwe routes (43%) zijn de belangrijkste redenen om aan te sluiten bij een vereniging.

De gemiddelde verenigingsgrootte van een bij de NTFU aangesloten club is 98 leden. Daar zijn we nog niet. Het is belangrijk dat er een goed fundament onder de club ligt en toekomstbestendig is. Het is geweldig om te zien dat steeds meer vrouwen de wielersport ontdekken. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 46% van de startende wielersporters vrouw is. Ook binnen onze eigen club zien we een toename van vrouwelijke leden. Veel vrouwen hechten aan extra aandacht voor veiligheid en daar houden wij uiteraard rekening mee tijdens onze ritten.

Wielersporters zoeken voornamelijk online naar informatie over een vereniging zoals website, google, social media. De club heeft deze tools al goed op orde. Enkele leden van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk maakten een plan van aanpak voor de actie en verzorgen de regionale communicatie èn volgende stappen. Geïnteresseerde fietsers m/v worden uitgenodigd om vrijblijvend met ons mee te fietsen en te kijken of de club iets voor hen is. Welkom op de Club!

ONZE PARTNERS