Voor de liefhebber en zijn fiets, de rijder met een limiet, de coureur die voor gezelligheid kiest, de TFC’er die ook de ander ziet. Ben jij zo'n iemand? Iedereen vanaf 18 jaar kan lid worden.
In onze club is er een actieve groep vrouwen. Hartstikke mooi, maar kan natuurlijk nóg meer! Zij organiseren ook Ladies Only activiteiten. De snelheid en duur is dan nėt iets anders dan fietsen met de mannen.

Op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag rijden we een sportief rondje door de streek. In de zomerperiode (zomertijd) is er tevens een rit op de woensdagavond. Er is voor elk wat wils. Voor iedereen, veiligheid en gezelligheid staan bovenaan. In kleine groepen rijden we meestal afstanden tussen 60 en 120 km en soms een monstertocht. Een beestachtige kop beurt, fenomenale bochten of splijtende demarrage. Het kan allemaal! Ook nemen we het initiatief om een weekendje weg te gaan, of zelfs een korte fietsvakantie. Alle ritten worden aangekondigd in de speciale ClubApp (Cyql). Telkens wordt de moraal verhoogd en de wielersport in combinatie met andere geneugten van het leven verheerlijkt.

Tijdens clubactiviteiten wordt gefietst in TFC-clubkleding. Zo zijn we als vereniging herkenbaar en worden we veel beter opgemerkt. Ook is het positief voor de uitstraling van de vereniging èn voor het clubgevoel als wij in dezelfde verenigingskleding sporten.
Dus als je lid wordt, verwachten we dat je in clubkleding gaat fietsen. Voor elk seizoen is clubkleding te bestellen in de webshop. Sponsoring van de club  wordt ook gebruikt voor korting bij aanschaf van fietskleding. Join our team!

Wil je kijken of fietsen bij onze vereniging jou past, dan kun je natuurlijk met ons meerijden. We houden rekening met je mate van geoefendheid en conditie. De eerste 4 weken zijn gratis en vrijblijvend. In die periode leren wij elkaar (beter) kennen. Graag wèl even vooraf je komst melden: info@tfcnoordwijk.nl dan profiteer je ook van de belangrijke (introducé) verzekering en is een warm welkom door de wegkapitein en andere leden je deel! Voor meer informatie of aanmelden kun je ook bellen met Dirk Hazenoot (secretaris), telefoon 06 80 08 46 55.

Het lidmaatschap van onze club bedraagt in het jaar 2024 voor een hoofdlid € 105,--. Dat is inclusief het lidmaatschap van de Nederlandse ToerFietsUnie (NTFU) ten bedrage van € 40,--. Met alle voordelen die daarbij komen, zoals een compleet pakket verzekeringen incl. een basis schadeverzekering voor je dure fiets en uitrusting, een abonnement op het magazine FIETSSPORT en korting op toertochten. Een gezinslid van iemand die al lid is betaalt € 101,-- (ook inclusief NTFU). Iemand die al bij een andere vereniging lid is van de NTFU betaalt voor een jaar € 68,25. Welkom bij de club!

Help! Een racefiets! Fietsen in een groep kan heel inspirerend zijn. Het geeft een gevoel van saamhorigheid en motivatie om samen de weg op te gaan. Voor degenen die hier nog geen ervaring mee hebben, kan het de eerste keer wellicht wat spannend zijn.

Zonder enige ervaring op de racefiets is het niet mogelijk aan te sluiten bij clubritten. We adviseren je om eerst een Start2Bike cursus te volgen. De allerbeste voorbereiding op een proefrit!

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de spelregels voor veiligheid bij het fietsen in een groep. Eén van de belangrijkste regels is communicatie. Dit begint al vóór de rit begint. De wegkapitein maakt samen met jou afspraken over de route, het tempo, veiligheidsaspecten en eventuele (koffie-)stops. Samen uit, samen thuis!

Hoe beter je kunt fietsen, hoe beter je kunt anticiperen op situaties en hoe veiliger je deel kunt nemen aan het verkeer. Zorg dus voor een goede (fiets-)conditie en oefen op het gebied van balans houden, bochten maken en remmen. Door de spelregels voor veiligheid van de vereniging in acht te nemen, zorg je ervoor dat iedereen met plezier blijft fietsen in een groep.

CONTACT ONS

Heb je een vraag over het lidmaatschap, of een goede suggestie over welk onderwerp dan ook, vul dan het formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op. Veel fietsplezier!

info@tfcnoordwijk.nl
06 23 30 70 94
Lageweg 6 | Noordwijk
Dank voor jouw bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.