Captain's Dinner en bezoek aan Noordwijkse Reddingsbrigade

12/10/2023

Captain's Dinner en bezoek aan de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB). Leden hebben veel waardering voor 'extra mile' wegkapiteins.

Een wegkapitein is iemand die bereid is om een 'extra mile' voor de vereniging te gaan. Dan zorgt de wegkapitein voor de veiligheid, zet de routes uit en ziet toe op de snelheid van de groep. Het bestuur en alle leden zijn daar dankbaar voor en willen daaraan ook uitdrukking geven.

De naam verraadt het al: het Captain's Dinner is ontstaan in de zeevaart. Een troostrijk gerecht met kapucijners, om mee op te warmen tijdens gure dagen. Het neusje van de zalm (spreekwoordelijk dan hè) was voor de man aan het roer: de kapitein. Dit 'luxe' gerecht werd dan ook meteen naar de beste man vernoemd.

Ook nu wordt het Captain's Dinner nog vaak geserveerd en geniet iedereen van het heerlijk tafelen.

In onze fietsclub zijn er nu in aantal 18 mannen èn vrouwen die ons telkens weer meenemen in waar het in de basis over gaat: lekker fietsen! Fietsen is leuk, en samen met de andere wegkapiteins gaan zij voorop en geven richting aan de vereniging. Daar wordt iedereen blij van.

Voor het Captain's Dinner zijn we gast bij de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) in de nieuwe reddingspost bij afrit 10 op het strand.

De verwelkoming was door de voorzitter van de NRB en lid van onze vereniging, Harry Admiraal.

Na de maaltijd vertelt Harry over de structuur, betekenis en (gewenste) ontwikkeling van de reddingsbrigade en volgt een rondleiding. Ons bezoek was compleet  na een drankje en bedankje.

ONZE PARTNERS