Clinic Fietsonderhoud & band wisselen

17/10/2023

Clinic Fietsonderhoud & band wisselen. Als je vaak fietst ontkom je er niet aan om je karretje goed te verzorgen. Een goed onderhouden fiets loopt niet alleen geruisloos, hij presteert ook beter. Marcel Mooijekind doet uit de doeken wat er nodig is.

Natuurlijk is het zonde als een klein fietsongemak, zoals een lekke band, het einde van een fietsrit betekent. Dat was ook de insteek van de Clinic Fietsonderhoud en bandenwissel. Ter plekke werd het (de)monteren van wielen, het vervangen van de banden en het schoonmaken en smeren van de fiets behandeld. Er was grote belangstelling voor de clubactiviteit.

De eerste workshop was vandaag, de volgende voor weer andere deelnemers op 8 en 15 november a.s., in de winkel en werkplaats van sponsorpartner Mooijekind Fietsen in Noordwijk.

Er is aandacht voor het onderhoud van de ketting, tandwielen, remblokjes van zowel velgremmen als schijfremmen, kabeltjes etc.

Marcel Mooijekind deed uit de doeken wat er nodig is. Er is ook alle ruimte voor vragen over de eigen technische worstelingen. Op de avond(en) zijn er interessante kortingen van kracht voor onderhoudsmiddelen, onderdelen, voorradige atb/mtb- & raceschoenen en fietskleding.

Het initiatief voor de clinic komt voort uit het jaarlijkse Toekomstgesprek, een inspirerende gedachtenwisseling open voor alle leden van de toerfietsclub.

ONZE PARTNERS