In de mist, magisch!

9/9/2023

De weersvoorspelling voor het weekend was tropisch. Onze wegkapitein Dennis had daarom besloten om de zaterdagrit om 8.00 uur te laten starten. In alle vroegte stonden er vier man en 1 vrouw klaar om een mooie ronde van rond de 95 km richting het Noorden te fietsen.

Voor Dennis Hoving was deze rit “drie keer is scheepsrecht” als Wegkapitein. De eerdere twee ritten vielen in het water door de weersomstandigheden. Nu leken de eerste kilometers ook deze rit een beetje in de weg te zitten. Dennis zijn opdracht was namelijk om een rit in een iets hoger tempo te verzorgen. Zijn route was daarop uitgezet. Echter fietsten we direct de dichte mist in. Tempo maken was niet echt mogelijk en van het uitzicht konden we helaas niets meekrijgen.  

Vroeg starten zorgt ook voor vroeg aan de koffie zitten, de eerste twee koffielocaties waren nog gesloten. Ook hier kwam "drie keer is scheepsrecht” van pas. De derde stop gaf koffie en zon! Na de stop vervolgende wij de mooie route, waar wij nu van konden genieten. Waar wij de eerste 45 km in de mist reden en het voelde alsof de zonnebrand voor niks was opgedaan maakte het tweede deel van de rit alles goed. Het tempo werd op een fijne manier opgeschroefd. Er was veel oog voor elkaar, wielen werden soms aangeboden om even in te haken. Al met al een toprit.  

De evaluatie van de eerste rit als Wegkapitein was positief, de oude garde had wat nuttige tips en op naar nog vele ritten met Dennis als WK!
ONZE PARTNERS