MidSummerChallenge 2023

21/6/2023

De MidSummerChallenge (MSC) 2023. Dit jaar volgen we de Noordzeekust naar het noorden richting Den Helder, de Waddenzee naar het oosten, over het voormalige eiland Wieringen naar Den Oever. De weg naar het zuiden en dus naar Noordwijk, door de Wieringermeer en de Zaanstreek. De route vanaf het Noordzeekanaal vormde het sterk slotakkoord.

ToerFietsClub (TFC) Noordwijk organiseerde de MidSummerChallenge (MSC) 2023, alweer de 4e lange afstand-editie op de langste dag van het jaar. De uitdagende fietstocht trok ook weer nieuwe gezichten.

In 2019 fietsten we 270 km op en neer naar de Utrechtse Heuvelrug, in 2020 geen tocht door de Corona. Vervolgens in 2021, presteerde een groep leden zelfs 310 km, langs de provinciegrens van Zuid Holland en in 2022 rond het Markermeer in 250 km, ook weer vanuit Noordwijk.

Dit jaar volgen we de Noordzeekust naar het noorden richting Den Helder, de Waddenzee naar het oosten, over het voormalige eiland Wieringen naar Den Oever. De weg naar het zuiden en dus naar Noordwijk, door de Wieringermeer en de Zaanstreek. De route vanaf het Noordzeekanaal vormde het sterk slotakkoord.

Om 7 uur precies vertrok het blauwe peloton met op kop organisator Dirk Hazenoot met Wegkapitein Cees Spruijt, gevolgd door Cleem Verweij, Leo Disseldorp, Piet Snoep, Anja Mooijekind, Bert Vliegenthart, Peter den Elzen en Gert Cramer. Sjef Dubbeldeman is onze begeleider in de volgwagen, gevuld met reservemateriaal, koffie, frisdranken en lunchpakketten.

Helaas is mede-organisator en onze voorzitter Piet Groen verhinderd door een oogoperatie.

Drinkstops waren gepland in Egmond, Den Helder, Hoogwoud en bij de veerpont in Buitenhuizen. Met de wind in de rug zijn we al om 11.15 uur voor de 2e stop in Den Helder, waar de meegenomen lunchpakketten werden aangebroken.

Daarna ronden we over de geasfalteerde dijk Land’s End, met de veerpont naar Texel. Door het sterke kopwerk van Dirk zijn vandaag veel PR’s gebroken. Ook Anja is na een nekhernia weer helemaal terug!

Voldaan zijn we al om 18.15 uur, zonder ongelukken en na 255 km bij Restaurant PITCH, gelegen aan de golfbaan in Noordwijk.

Tijdens het heerlijke eten en het dorstlessende drinken zijn veel complimenten gegeven aan onze volger Sjef, organisator Dirk en Wegkapitein Cees Spruijt.

In 2024 zal op de langste dag zeker weer een sportieve uitdaging volgen. Het was een prachtige dag!

Gert Cramer

ONZE PARTNERS