Nederland - Fietsland - Molenland

29/7/2023

Met 20 leden van onze fietsclub genoten wij vandaag van een bijzondere fietstocht. Bij eerst Rijpwetering werd door de 2 groepen deelnemers aan de rit even stil gestaan bij de Lijkermolens. Slechts weinigen weten dat de twee molens vanwege hun bouwstijl uniek zijn in Nederland.

Alweer enige tijd stond een Molentocht op het programma. Een thema-rit. Er werd stil gestaan bij de diverse soorten molens en waarom de bouwwerken zo'n belangrijke rol hebben gespeeld in Nederland.
De beide groepjes zijn langs bijna 30 (!) molens gefietst. De rustpauze was bij Windlust, een molen met een uitgebreide en zeer rijke geschiedenis.

Windlust is een korenmolen in de kern Nootdorp in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De molen is een rijksmonument en staat aan de rand van de bebouwde kom van Nootdorp, langs de weg van Nootdorp naar Pijnacker, op 50 meter van de Dobbeplas.

De molenaar gaf een rondleiding door de molen. Vervolgens lieten we ons de lunch uitstekend smaken in Restaurant 'SAAM onder de Molen' dat gevestigd is onder de molen, in de voormalige graanschuur.

Het was een geslaagde dag met het geluk aan onze zijde met nauwelijks regen wat, na achteraf bleek, in Noordwijk wel anders was geweest.

ONZE PARTNERS