Mooijekind Fietsen, sponsorpartner

21/8/2023

Fietsen is leuk. Fietsen is gezond. Fietsen is groen. Welkom bij Mooijekind Fietsen. Al meer dan 100 jaar jaar helpen zij klanten vanuit de winkel in Noordwijk met fietsplezier op maat. De meerwaarde in kwaliteit en service van Mooijekind komt terug in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Fantastisch dat de passie voor het fietsen in het partnerschap samenkomt.

Zeg je fiets en Noordwijk, dan zeg je Mooijekind. Ons bedrijf bestaat al meer dan een eeuw en is een begrip in Noordwijk. In 1908 is mijn overgrootvader Johannes Mooijekind in de Schoolstraat gestart met Mooijekind Fietsen. Rond zijn 12e jaar is mijn opa Adriaan Mooijekind mee gaan werken in het bedrijf. En dat heeft hij zo’n 70 jaar met veel plezier gedaan. Oma Alie begon in de jaren zestig met de verhuur van 4 fietsen aan Noordwijkse toeristen. Het bleek een slimme zet; inmiddels rijden er op topdagen zo’n 200 huurfietsen van Mooijekind rond.

In 1967 heeft mijn vader Jan Mooijekind het bedrijf overgenomen. 30 jaar later ben ik, Marcel, in dienst gekomen en in 1999 ben ik toegetreden tot de vennootschap onder firma van mijn ouders; Jan en Ans Mooijekind. Januari 2010 heb ik de zaak overgenomen en nu ben ik eigenaar van de fietswinkel. Mijn ouders hebben daarna nog geruime tijd enthousiast meegewerkt, maar nu genieten ze volledig van hun welverdiende rust. Ze zijn regelmatig nog in en rond het bedrijf te vinden; loslaten is zo makkelijk nog niet :). Mijn 3 dochters, de 5e generatie Mooijekind, zijn ook regelmatig in de winkel te vinden.

Ik ben de vierde generatie Mooijekind, en letterlijk opgegroeid tussen de fietsen. Als fietsverhuurder, fietsverkoper, fietsenmaker en eigenaar ben ik op vele plekken in ons bedrijf actief. Van winkel tot werkplaats, van verhuurkelder tot magazijn…Ik werk er met veel plezier. Ik ben trots op Mooijekind Fietsen. Ik ben trots op het vak. Ik ben trots op ons team. Ik ben trots op onze trouwe klanten.

Ook Anja Mooijekind maakt al ruim 10 jaar deel uit van ons team. Jawel, lid van de familie. Anja is sportief en ook dol op fietsen. Ze heeft op haar racefiets flink wat cols overwonnen. Ze staat vooral in de winkel en doet ook onze fietsverhuur. Binnen het team wordt ze gezien als ervaringsdeskundige op het gebied van fietstassen, fietskleding en natuurlijk de verschillende soorten fietsen.

Marcel Mooijekind
ONZE PARTNERS