Mountain High Chasers

7/2/2024

ToerFietsClub (TFC) Noordwijk organiseerde op woensdag 7 februari j.l. direct nà de ledenvergadering een bijeenkomst voor iedereen die van de wielersport houdt. Of misschien wel een grote uitdaging in de bergen wil aangaan. Geïnspireerd door het boek 'Mountain High' vertelden de enthousiaste fietsers Erwin Reijneveld en Erwin Visser over hun missie: alle beschreven 50 bergpassen in Europa rijden vóór hun 50e levensjaar. Een prachtig verhaal!

In 2014 kreeg Erwin Reijneveld een boek in handen, Mountain High van Daniel Friebe. Dit boek bevat de 50 meest uitdagende beklimmingen in Europa. Na een avond met het boek op schoot besloot hij van dit boek zijn missie te maken. De 50 meest heroïsche beklimmingen van Europa beklimmen voordat hij 50 jaar zou worden. Nadat hij ditzelfde boek cadeau heeft gedaan aan zijn jeugdvriend Erwin Visser besloten ze deze missie samen aan te gaan.

​Bijgevolg de missie en Erwin & Erwin: de 50 beklimmingen uit het boek 'Mountain High' beklimmen voor hun 50ste levensjaar èn proberen zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om misschien wel een uitdaging in de bergen aan te gaan.

Mountain High is een boek voor fietsers die houden van imponerende landschappen, de heldendaden van de legendarische wielrenners of de pure inspanning en opwinding van het bereiken van een bergpas. Prachtig geschreven, boordevol praktische route-informatie en advies voor elke klim. Het boek legt uit waarom de bergpas opname in de top 50 verdient.

Uitgelichte ritten zijn onder meer de iconen van de Tour de France: Alpe d'Huez, Col du Galibier, Mont Ventoux, Col d'Izoard en Col du Tourmalet; de Passo Fedaia, Le Tre Cime di Lavaredo en andere heilige toppen van de Giro d'Italia; plus de formidabele Alto de l'Angliru van Spanje, de Grossglockner van Oostenrijk en nog veertig andere berglegendes.

We zijn uitermate trots en enthousiast dat Erwin en Erwin kwamen vertellen over hun avonturen. Zij namen ons mee op hun reis langs de meest adembenemende beklimmingen en deelden over hun persoonlijke ervaringen en gaven tips. Kortom, zeer inspirerend en nu maar zien wie er straks ook de top van een van deze legendarische bergpassen aantikt.

ONZE PARTNERS