Nazomer avontuur: fiets 2-daagse Zeeland 😊

18/9/2023

In het weekend van 16 en 17 September 2023 was er weer een TFC 2-daags fietsevenement. Vorig jaar hebben we de Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk gevolgd. Nu fietsten we naar de provincie Zeeland. Het thema was de Watersnoodramp van 1953 en de Deltawerken.

Het was geweldig om te zien hoe Mark Breugem, Piet Groen, Cees Spruijt, Dirk Hazenoot, Paul Kraaijevanger en Sjef Dubbeldeman zich samen hebben ingezet om dit evenement mogelijk te maken. Dankzij hun inspanningen en de deelnemersgeest van 9 vrouwen en 15 mannen, zijn we alle uitdagingen aangegaan waaronder meer dan 300 km fietsen in slechts 2 dagen.

De weergoden waren ons gunstig gezind, aangename temperaturen, een vriendelijke wind en geen regen. Met club-icoon Sjef als onze reisbegeleider, voorzien van een volgwagen vol bagage, verfrissende drankjes, lunchpakketten en energierijke versnaperingen, bevonden we ons in goede handen.

Op weg naar onze overnachtingsplaats in het prachtige Burgh Haamstede op Schouwen Duiveland hadden we tijd om alle Deltawerken langs de Noordzeekust te bewonderen. Voorafgaande aan het avonddiner werden we getrakteerd op een inspirerende lezing over de Deltawerken door een voormalig persvoorlichter van Rijkswaterstaat tevens enthousiast fietser. Het diner was voortreffelijk, en na een gezellige avond vielen we voldaan in een diepe, verkwikkende slaap.

Op zondag begonnen we kort na acht uur aan onze terugweg, die ons door Schouwen Duiveland, Goeree Overflakkee en zelfs West-Brabant voerde. Onderweg stonden we regelmatig stil bij de gevolgen van de Watersnoodramp van 1953, dankzij de lokale kennis van TFC-lid Ben Schell, geboren en getogen in Zierikzee. Hij liet ons zien welke impact deze tragische gebeurtenis had op het dagelijks leven van de bevolking.

Een bijzonder moment van de dag vond plaats in Heijningen, waar de zoon van TFC-lid Anja Vink en zijn vrouw Zeeuwse bolussen voor ons hadden gebakken. We werden hartelijk ontvangen in hun prachtige tuin, waar we genoten van de heerlijke lekkernijen onder het genot van een kopje koffie. Deze plek diende ook als decor voor een bijzonder fotomoment, waarbij we met z'n allen een ander TFC-lid steunden in een moeilijke levensfase.

Bij het bereiken van het Streekmuseum Veldzicht werden we warm onthaald door onze geliefden. Terwijl we ontspanning vonden met een drankje en wat lekkers, sprak Dirk Hazenoot namens ons allen de organisatoren met hun helpers op luchtige en speelse wijze toe, als blijk van dank en waardering.

Dit weekend heeft ons niet alleen sportief uitgedaagd, maar heeft ons tevens een diepe waardering voor Zeeland en haar geschiedenis bijgebracht. De samenwerking, kameraadschap en steun die we hebben ervaren, hebben ons geïnspireerd om de TFC 2-daagse in 2024 een vervolg te geven. Samen zullen we opnieuw onvergetelijke herinneringen schrijven, onze grenzen verleggen en elkaar blijven inspireren.

Waar een groep gelijkgestemde individuen samenkomt, ontstaan er magische momenten die een leven lang meegaan. We blijven koesteren wat ons verbindt en onze persoonlijke en collectieve avonturen omarmen! Voor wie ook wil meedoen: welkom!
ONZE PARTNERS